Bireysel Psikoterapi, bir kişinin zihinsel ve duygusal sorunlarına yardımcı olmak için bir psikolog veya psikoterapist ile özel bir danışma sürecidir.
Bireysel psikoterapi çalışmalarında, değerlendirme süreci olarak kabul edilen ilk görüşmelerde, danışanın ihtiyacı, hedefleri ve çalışmanın yol haritası belirlenmektedir. Ardından kişinin yaşadığı zorluklar ve gereksinimleri doğrultusunda, benimsenen psikoterapi ekolleri kapsamında, psikoterapi uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Bu sürecin ne sıklıkta ve ne kadar süreceği, psikoterapist ve danışan iş birliği ile belirlenmektedir.
Kişiler yaşadıkları aile, partner, çocuk, arkadaş ve yöneticileri ile ilişkilerinde yaşadıkları zorluklar, çocuklukta deneyimledikleri olumsuz yaşam olayları, iş hayatlarındaki zorlanmalar, eğitim hayatlarında deneyimledikleri problemler, cinsel eğitim ve davranışlarla ilgili problemler, psikososyal durumlarla ilgili problemler, tükenmişlik, stres yönetimi ve kişisel özellikler sebebiyle yaşamlarında yönetmekte zorlandıkları alanların yanı sıra hastalık ve tedavi sonrası dönemlerde destek almak amacıyla bireysel psikoterapiye başvurabilirler.
Uzmanlarımızın psikoterapi çalışmaları sırasında benimsediği psikoterapi ekolleri ve teknikleri, Psikanalitik Psikoterapi Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR, Şema Terapi, Somatik Deneyimleme, Mindfulness Temelli Terapiler ve Diyalektik Davranış Terapisidir.