EPA psikoloji’de, çocuk ve ergen psikoterapisi çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Çocuk ya da genç bireylerin yaşadığı zorluklar, gelişimsel güçlükler ve ihtiyaçların değerlendirme görüşmeleri ile belirlenmesinin ardından psikoterapi süreci başlar.
Bu çalışmalarda aile, varsa diğer bakım verenler ve öğretmen görüşmeleri yapılır. Özellikle çocuklar ile çalışırken, aileler ile görüşülmesi ve ailenin belli aşamalarda bilgilendirilerek tüm sürecin uyum ve iş birliği içinde yürütülmesi önemli bir yere sahiptir.
Görüşme sıklığı ve terapinin tamamlanma süresi psikoterapist tarafından, çocuk ve ergenin ihtiyacı doğrultusunda, ailenin de bilgi ve onayı alınarak belirlenmektedir.
Eğitim yaşamlarındaki zorluklar, öğretmen ve arkadaşlar ile yaşanan anlaşmazlıklar, ebeveynlerle olan kriz ve çatışmalar, olumsuz yaşam deneyimleri, ihmal ve istismar yaşantıları, boşanma süreci yönetimi ve aile üyelerinde yaşanılan kayıplar gibi çocuk ve ergenlerin deneyimledikleri zorluklarda sürecin yönetilmesi ve desteklenmesi amacıyla çocuğun, ergenin ya da ailenin talebi ile psikolojik destek alınabilir.
Uzmanlarımızın çocuk ve ergen psikoterapisi çalışmaları sırasında benimsediği psikoterapi ekolleri ve teknikleri, Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi, Deneyimsel Oyun Terapisi, Filial Terapi, Travma Odaklı Sanat Terapisi, EMDR, Çözüm Odaklı Terapi, Attenioner, DEHB Eğitimi’dir.